7 iulie 2012

Genocid

"When you start the war , fight with Arrows, Spears and Swords! "

 Am avut tot felul de vise ciudate ieri din cauza ca cineva mi-a spus ca a visat inceputul unui genocid...sau cam asta e ideea principala din vis. Eu am visat ca eram intr-un fel de excursie si ca am ajuns intr-o tabara in care , de partea celalta a gardului era un azil de nebuni.Cand ne-au mutat , ne-au luat mancarea din ghiozdane si era o fata nebuna care tragea in gol pentru ca se infuriase....dar nimeni nu ii spunea nimic. Era haos acolo, eram prinsi ca niste animale, cu toate ca, aparent, serviciile erau de lux. Asta era ceea ce conta pentru ei: aparenta. Nu interesa pe nimeni ce se va intampla in continuare. Eram prinsi, sub controlul lor, era perfect!

  Azi noapte am vazut un film , se numeste "Repo man". Banca facea rost de organe artificiale pentru diferite persoane si daca nu isi plateau ratele in cateva luni , veneau "Recuperatorii" si isi recuperau organul din acea persoana, evident, omorand-o. Dar roata se intoarce cand personajul principal doreste sa intre  la vanzari in urma rugamintilor sotiei lui ,acesta acceptand o ultima misiune in cadrul careia ramane inconsitent din cauza unei defectiuni a  defribrilatorului. Cand se trezeste afla ca are o inima artificiala care, in timp, il face sa se "inmoaie", fara sa mai lucreze la capacitatea lui maxima. In una din misiuni o intalaneste pe o femeie care l-a fascinat cu vocea ei intr-un bar , femeie care avea 11 organe artificiale, inclusiv imbunatatiri la urechi, ochi si corzi vocale. Acestia lupta impreuna pentru a iesi din sistem insa realizeaza ca singura solutie este moartea. Nu a fost deloc spoiler, filmul merita vazut. M-a dus cu gandul la faptul ca ...in cele din urma vom muri ucisi tot de oameni. Marile organizatii ale lumii ne controleaza din toate punctele de vedere, totul este plin de mesaje subliminale, de mancare in care sunt bagate tot felul de substante , de semnale care ne fac sa o luam razna .... Traim cu impresia ca exista democratie, ca exista liberul arbitru, dar in realitate suntem controlati din toate partile. Votam pentru a avea libertate si a trai in pace, dar sfarsim prin a avea un presedinte care ne-ar vinde oricand pentru putere. Ne plangem de situatia prin care trece generatia noastra insa nu ne gandim la ceea ce ramane dupa noi si nici  la copii nostrii. Nu ne gandim ca  vor avea si altii nevoie de resurse, ca trebuie sa lasam o generatie culta in urma pentru a stii cum sa se descurce , cum sa creeze lucruri care sa ramana in istorie si , cel mai important: pentru a NU repeta istoria!

 Daca o civilitatie extraterestra ar vrea sa isi faca de cap cu noi , am fi vanduti in doua secunde pentru putere sau "siguranta" ca cei ce ne vand nu vor pati nimic. Pentru cei care ati vazut 2012: cei care erau bogati cumparau acel card verde . restul fiind ucisi . Din fericire, in film s-a gasit cineva care sa opreasca dezastrul si sa le dea drumul si celorlalti, dar asta se intampla doar in filme. Nu exista compasiune, nu exista altruism pur. Daca cineva nu ajuta pe altcineva, indiferent cat considera el ca daca o mana de ajutor fara a astepta nimic in schimb, cand cel pe care l-a ajutat nu va proceda la fel, va fi dezamagit. Asta inseamna sa astepti ceva in schimb. Tot ceea ce am invatat noi este fals . Sunt informatii judecate din prisma unei persoane care a calatorit de la o persoana la cealalta  o informatie "copy/paste". Psihologia e reala, dar trevbuie sa ai grija sa nu fii subiectiv cand judeci pe cineva. In schimb, nu trebuie sa ascultam cand cineva generalizaeaza, cand ii baga pe toti in aceeasi oala. De ce ai asculta o minciuna?
 Dar revenind la ideea precedenta: nimeni nu ne va ajuta pentru ca toti isi fac griji pentru ei. Eventual isi vor ajuta familiile , daca vor avea o urma de recunostinta in ei.... Question everything. Nu te incredere in nimic, lupta sa iesi din ceata in care suntem bagati toti. Ai grija la vise, la oameni , la tine in primul rand. Traieste-ti viata , dar nu orbeste.

"Sing it back"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu