29 iunie 2013

Juramant

 Am realizat de curand ca atunci cand incepi sa iti dai seama de trecutul nostru, al tuturor, al Pamantului, nu mai poti cadea in ignoranta. Cand realizezi ca tot ceea ce am facut s-a cladit pe varsarea sangelui nevinovat [cuceriri, Razboailele Mondiale] , pe distrugere din punct de vedere psihic, pe pierderea sperantei, pe salvari iluzorii, nu mai poti sa mai zambesti cum obsinuiai sa zambesti, sau sa razi la fel. Cand realizezi ca si tu poti deveni unul dintre cei ce  au distrus adevarata esenta umana si esenta acestei planete, ca in loc de Unitate domneste Razboiul si Ura, constiinta iti zbiara continuu "nu deveni la fel!"
 Asadar, acest post este un juramant catre mine. Am nevoie de o dovada scrisa a gandurilor mele, a deciziei mele, am nevoie de ceva ce pot vedea peste 10 ani daca  va fi posibil, sau macar peste 5 sau, de ce nu, peste un an si sa stiu ca nu mi s-au schimbat gandurile sau sa ma simt rusinata de ceea ce am devenit.
 Eu NU voi deveni astfel! Eu  NU voi avea prejudecati, eu NU voi porni cu idei preconcepute. Eu voi sterge tot  ceea ce am fost invatata pana acum despre lume, despre cat de rai sunt oamenii pe care poate ca nu i-am cunoscut niciodata, despre faptul ca daca te loveste cineva, trebuie sa te razbuni in acelasi mod sau chiar mai josnic, cand singurul mod real de razbunare este sa fii deasupra celui ce te-a atacat. Pentru mine barfa nu conteaza, nu imi plac comentariile la adresa celor pe care ii numesc prieteni, sau la adresa colegilor si sper sa raman asa. Eu nu imi vand ideile pentru aparenta [sau cel putin, ma straduiesc din suflet sa nu o fac]. Eu nu imi risipesc timpul decat pentru reputatia buna pe care am reusit sa o castig si pe care voi face tot posibilul sa o pastrez. Celelalte lucruri sunt prea imature iar viata mea trece incetul cu incetul pe langa mine iar eu incerc sa o ignor. NU mai ignor! Vreau sa stiu ce se intampla in lume, vreau sa ajut pentru ca de aceea suntem cu toti pe aceasta planeta: sa fim UNITI! Respiram acelasi aer, bem aceeasi apa, locuim pe acelasi pamant, ne incalzim la lumina aceluiasi soare , atunci de ce trebuie sa punem etichete si sa categorisim pe toata lumea?!
 Eu NU voi deveni lacoma, nu imi voi pierde principiile, nu voi trai pentru bani ci voi calatori, voi ajuta, imi voi cumpara lucruri ce ma pot ajuta sa imi dezvolt  personalitatea, sa imi largesc orizontul,  sa devin o persoana mai buna, carti, de exemplu! Eu nu voi fi o sclava a muncii pentru tot restul vietii si nu voi petrece 24 de ore intr-un nenorocit de birou doar pentru ca ma simt constransa de alegerea mea. Oamenii au mereu alegeri, oamenii sunt proprii lor calai, proprii lor temniceri! Eu NU VOI FI!
  Eu ma voi gandi la partea frumoasa a vietii fara sa o ignor pe cea cenusie. Voi avea nevoie de ambele pentru a nu cadea din nou in ignoranta. Da, ignoranta e dulce, insa nimic important, nimic ce a  ajutat cu adevarat oamenii nu s-a cladit pe ignoranta. Stiu ca nu pot schimba lumea, dar ma pot schimba pe mine si pe cei ce stau cu mine si sunt dispusi sa ma asculte.
 Eu nu imi voi pune masti, nu voi pretinde ca sunt cineva sau ca am o anumita credinta in ceva pentru faima sau pentru bani!
Eu voi fi eu, eu nu imi voi pune sufletul pe altarul diavolului!

P.S.: Eu voi lupta cu temerile mele. E timpul sa fac asta! Eu sunt intr-adevar cel mai mare dusman al meu.
29.06.2013; 16:42; 19 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu